Haasteen ohjeet:
- Valitse viisi tietokirjaa (joita et ole vielä esitellyt blogissasi) ja viisi nettisivua, joiden tiedon laatu on ansiokasta ja esittele ne lyhyesti blogissasi.
- Kielen tulee sekä kirjoissa että nettisivuissa olla jokin pohjoismaisista kielistä - siis tanskaksi, norjaksi, islanniksi, suomeksi, ruotsiksi, fääriksi, grönlanniksi, saameiksi, kveeniksi, meänkielellä jne
- Tietokirjat ovat niitä, joiden perässä mitä todennäköisimmin on laaja lähdeluettelo.
- Haasta mukaan vähintään kolme blogia jakamaan tietoa eteenpäin.
Heikki Miekk-oja: Metallioppi
Aikaisina opiskeluvuosina suklaisilla sormilla hiirenkorville selattu teos. Kaikki tietämisen arvoinen metalleista. Välillä niin huonoa suomea, että tenteistä tuli hylsyjä hylsyn perään. Vai olikohan siihen joku muu syy. Vieläköhän opiskelijat lukee tätä, vai onko jotaki olemassa jotakin uudempaa.
Claes Ingvar Lagerkvist, Kjell Olofsson: Astronomi – en bok om universum
Kirja, jonka takia oon laiminlyönyt blogia, ja vähä kaikkea muutakin, viime viikot. Kattava ja kohtalaisen ymmärrettävä teos universumista, koostumuksesta, iästä ja kaikesta. Kirjan helmeksi nousee toteamus, että tähdet eivät mielellään voi olla universumia vanhempia.
Maria Nikolajeva: Barnbokens byggstenar ja Bilderbokens pusselbitar
Lastenkirjallisuusteoriaa. Näistä olen toistaiseksi oppinut katselemaan kuvakirjoja ihan uusin silmin, käsitteen peppimetodi ja jotakin rakenteesta.
Anna-Leena Siikala: Suomalainen samanismi: mielikuvien historiaa
Suomalaista kansanperinnettä ja tietäjiä. Yllättävää, miten myöhään ihmiset ovat elättäneet itsensä tietäjinä. Olen aikonut kirjoittaa aiheesta, mutta tunnen itseni liian taitamattomaksi.
Tämä kirja tulee varmasti kuunneltua vielä uusiksi.
Ninian Smart: Uskontojen maailma
Reilu 600 sivua maailman uskonnoista. Esim. jainalaisuudesta, sikhiläisyydestä ja sintolaisuudesta. Oppikirja. En ole vielä tutustunut, mutta olen vakaasti suunnitellut. Ehkä.
Informatiivisia nettisivuja
http://www.minoritet.se/Ruotsin virallisista vähemmistökielistä ja kielivähemmistöistä.
http://www.kielitoimistonohjepankki.fi/
Nimi kertonee kaiken.
https://www.ursa.fi/
Tietoa tähtitaivaasta ja sen asukkaista.
http://www.tiede.fi/
Yksi esimerkkiartikkeli, jota unohduin lukemaan:
http://www.tiede.fi/artikkeli/artikkelit/suomessa_haukkuu_muinaiskoira
http://www.imetys.fi/
---
Edit. unohdin haastaa mukaan sakkia.
Eli haastan Metsätontun
Kirjahillan
ja
Katvealueen
Hienostihan sinä löysit nuo. Siikalan kirja on elämäntyö, upea kirja. Minäkin hannasin sen kirjoittamista blogiin. No Menneisyyden jäljet on yhtä hurja.
VastaaPoistaSmartin olen tenttinyt. Todella tasokas ja mielenkiintoinen tietokirja uskonnoista.
Kiitos kommentista! :)
PoistaOdotan menneisyyden jälkiä äänikirjaksi. Nyt kun laitoin tuon Siikalan kirjan tähän, niin huomasin, miten vähän siitä muistaa. Muutaman kohdan sitten taas tosi selvästi.
Kiva suositussanoista Smartin suhteen :) Ehkä uskaltaudun sen kuuntelemaan, vaikka lähes 50h kuunteluaika hirvittää.
Tänään on palautettava tuon Astronimia-kirjan tehtävät, eli sen kimppuun taas. Mutta sitten laitan kyllä sen kirjan hetkeksi hyllyyn piiloon.
Kiitos haasteesta! :)
VastaaPoistaTäytyy tunnustaa etten ole lukenut yhtään noista kirjoista. Siikalan kirja kuulostaa kyllä kiinnostavalta. tiede.fi:tä käyn sen sijaan katselemassa aina silloin tällöin ja luen lehdet töissä sitä mukaan kun niitä ilmestyy.
Siikala on ehdottomasti lukemisen arvoinen. Miekk-ojaa en lähtisi suosittelemaan kenellekään ihan kevyin perustein ;)
PoistaHaasteesta toiseen eli edellisen jälkeen löytyy Sinulle seuraava pähkinä purtavaksi blogistani: http://mummomatkalla.blogspot.fi/2016/06/unpopular-bookish-opinions-haaste.html Aurinkoista loppuviikkoa:)
VastaaPoistaKiitos haasteesta, siinäpä oliki päänvaivaa. Varmasti tulee mieleen uusia ideoita, kun katselen muiden vastauksia.
Poista