maanantai 23. maaliskuuta 2020

Dag 6 / päivä 6


I dag började min praktik. Det ska ske helt genom internet. Förra veckan visste vi inte än hur man ska göra, ska vi ha en del distans och en del på plats. Man kan inte planera så långt just nu. Nu känns det bra att veta att vi har planerat allt så här för jag tror att det kommer att bli hårdare regler och alla gudstjänster ska ställas in. Det enda som kan hota att planer håller nu är att internetnätet ska krascha. Eller att någon av oss blir så sjuk att kan inte alls delta. Nu är det bara att börja läsa och fundera på veckans uppgifter. Den första är att skriva en predika till fredag och fundera på lämpliga psalmer till. Den andra är att börja läsa lite om saker vi ska prata nästa vecka. Jag har också en annan skrivuppgift som jag måste börja skriva, det räcker inte att bara planera den i eget huvud.
Ett av barnen är hemma. Jag hann inte ha koll om han åkte skidor i morse innan hans distansskola började. Ett av barnen är fortfarande i skolan och vi är jätte oroliga för det.

Tänään alkoi harjoittelu. Onhan tämä aivan uniikki tilanne tehdä se kokonaan etänä. Vaikka olen ollut etäopiskelija vuosia ja tottunut siihen ja tiedän, että se sopii minulle erittäin hyvin, on harjoittelu vähän eri asia. Uskon toki, että tämäkin sopii minulle, mutta kukaan ei vielä osaa ja tunne rutiineja oikein hyvin. Tässähän niihin tutustutaan. Uskon, että tätä uhkaa lähinnä verkon mahdollinen kaatuminen tai jonkun asian osallisen sairastuminen. En tiedä miten hyvin voidaan varmistaa, että netti toimii, jos yhteiskunnan toiminnot alkavat olla uhattuina. Muuten uskon, että päätös siitä, että teen koko harjoittelun netissä on hyvä, nyt tähän ei enää tule muutoksia. Luulen, että pääsiäiseen mennessä kaikki kokoontumiset kielletään, eikä livetilaisuuksia voida enää järjestää. Se on tietysti harmi, että ei voida, mutta sekin on harmi, jos edelleen järjestetään, kun oikeastaan ei voida. Minun piti ilmeisesti laulaa litania pitkänäperjantaina. En oikein tiedä onko harmi vai helpotus, jos sitä ei tule.
Tämän viikon tehtäviin kuuluu saarnan kirjoittaminen ja sopivien virsien valinta. Lisäksi olisi hyvä ehtiä tutustua niihin toimintasuunnitelmiin, joista myöhemmin puhutaan. Lisäksi on vielä se kirjoitustehtävä, josta olen jo aiemminkin stressannut.
Yksi lapsi on kotona koulussa. Heidän etäkoulu alkoi vähän aikaa sitten. En ehtinyt seuraamaan kävikö lapsi hiihtämässä kestohangella ennen koulun alkua. Ehdotin sitä ja kielsin ottamasta koiraa mukaan, mutta sitten minun pitikin jo mennä omaan videokonferenssiini. Kuopus on edelleen koulussa ja se on meistä todella pelottavaa. Mieskin on töissä. Toivottavasti tajuavat pitää etäisyyttä ihmisiin jopa ruokatunnilla.
Meille tulee nyt toivottavasti netti saunalle ja saunan kuistille. Hoksasin juuri, että on myös pystyttävä lataamaan tietokonetta siellä. Täytyy varmaan varastaa jouluvalojen virta. Saunan valjastaminen kouluhuoneeksi voi olla tarpeellista, jos meitä on monta täällä etäopiskelemassa ja minun koulutukseen kuuluu esimerkiksi laulamista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi sekä minua että kanssalukijoita. Kommentit ovat blogin ainoa polttoaine.