Olen vaihdellut blogin ilmettä, moni pohja ei tunnu toimivan mobiililaitteissa. Osa hienoista taas on vaikeasti luettavia jopa koneella.
Eilen huutoäänestettiin poikasten kanssa ja tuloksena toistaiseksi tällainen kukkapohja.
Toivoisin teiltä lukijoilta kommentteja luettavuudesta ja mistä tahansa pohjaan liittyvästä. Rehellisiä, vaikka nimettömiä. Kommentit voi lähettää myös blogin sähköpostiin tai Facebookissa.
Jostain syystä normipohja ja mobiiliversio eroaa toisistaan aika lailla, esim. reaktioruutuja en ainakaan minä löydä mobiilipohjalla katsellessani.
-----
Meillä juhlittiin syntymäpäivää myös eilen:
Kakkupohja on tehty Strömsön peruspohjaohjeella:
4 munaa
2dl sokeria
1dl kiehuvaa vettä
3dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Laita uuni lämpenemään 175 celsiusasteeseen. Voitele ja korppujauhota vuoka.
Sekoita munat ja sokeri, lisää kiehuva vesi. Vatkaa sen jälkeen 10 minuuttia (ota aikaa!)
Sekoita kuivat aineet ja lisää ne varovasti sekoittaen munasokerivaahtoon.
(Joskus saattaa onnistua myös ilman leivinjauhetta, en silti suosittele kokeilemaan, jos ei ole pakko.)
Täyte:
Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta limsalla, maku on valinnainen, mutta kokis ei oikein sovi, eikä kivennäisvesi. Levitä pohjasiivulle hilloa ja banaaninsiivuja sekä minttusuklaavaahto. Nosta seuraava viipale päälle ja toista käsittely.
Minä tykkään tosi tosi tosi kosteista kakuista, käytän yleensä kolme lasillista kostuketta, ilmeisesti lasin koosta riippumatta.
Älä laita täytettä viimeisen viipaleen päälle, mutta kostuta kuitenkin erityisen hyvin.
Kuorrute:
Kermavaahtoa ja vadelmakarkkivaahtoa.
Minttusuklaavaahto:
3dl kuohukermaa
200 g minttusuklaata
Lämmitä kerma, älä anna kiehua. Lisää suklaan palat kermaan ja anna sulaa. Sen jälkeen jäähdytä seos jääkaapissa riittävän kylmäksi. Vähintään viisi tuntia. Kun seos on jäähtynyt, sen voi vatkata vaahdoksi.
Minä tietysti ehdin kiehauttaa kerman etsiessäni suklaalevyä. Jäähdytin yön yli parvekkeella, kun lämpötila sattui olemaan siihen sopiva.
Käytin minttukrokanttisuklaata, mutta vaikkapa pätkikset toimii varmasti vielä paremmin. Osa krokantista juuttui kauhaan, mutta oli siitä osa sulanut seokseenkin.
Tämän pahin ongelma oli, että oltiin syödä se pois maistellessa ja kulhonnuolemisvuoroista tuli tappelu.
Vadelmakarkkivaahto:
3dl kuohukermaa
80 g vadelmakarkkeja (geléhallon)
Valmistetaan kuten edellä.
Käytin väärän merkkiäsiä karkkeja, vaahto ei ollut kovin hyvää, mutta toimi koristelussa.
Vaahdon pursottaminen oli vähän erilaista kuin normaalin kermavaahdon. Olisi kannattanut harjoitella ensin kakun viereen, eikä suoraan kakulle. Kerran pursotettuna koristeet kyllä pitivät muotonsa hyvin.
Ihan ok. Kokeilin tummaa itsekin jokin aika sitten. Sain käsitellä kaikki tekstit uudestaan. Tekstit eivät näkyneet, erottuneet jne. Se oli kammottava kokemus. Tällä hetkellä on valittuna hyvin rauhallinen vaihtoehto. Fontin koko on myös haussa.
VastaaPoistaKiitos kommentista :)
PoistaTumma vaikuttaa tosiaan hankalalta. Kaiken lisäksi tämä ehotteli tähä ihmeelliset värit, enkä onnistu muuttamaan kaikkia. Pitäisin vaan kovin mielelläni tämän kuvan.
Rehellisesti, valkoinen teksti mustalla pohjalla on vähän hankalaa lukea. Violetin sävyt on hienot.
VastaaPoistaKiitos kommentista :)
PoistaOlen taas yrittänyt löytää toimivampia värejä. Nyt kun vielä osaisin säätää tekstien kokoja. Mutta ehkä opin vähitellen.
Kiitos kommentista :)
PoistaOlen taas yrittänyt löytää toimivampia värejä. Nyt kun vielä osaisin säätää tekstien kokoja. Mutta ehkä opin vähitellen.
Nyt on hyvä!:) Valkoinen tekstipohja ja ihania värejä ympärillä. Olisko tuo sivupalkin sävy malva?
PoistaTälleen osapäivänäkövammaisena voin sanoa että kovin paljon vilkkuvaa taustaa tekee lukemisen mahdottomaks ainakin mulle.
VastaaPoistaOmassa blogissa olen maksimoinut näkemisen, tällä pohjalla.
http://keittionoita.blogspot.fi/
Tiina ja Marjatta, entäs tuo tausta, joka vähän "vilisee", oisko se parempi tekstiruudun mukana liikkuvan?
PoistaMua häiritsee vähän se, että tietokone ja mobiiliversio ei toimi samalla tavalla.
Minulla läppärissä tausta ei vilise, vaan on hyvin kaunis väreiltään: viininpunaisen sävyjä, vanhaa roosaa, puuterinsävyä, malvaa ... ihana!
PoistaVilli ajatus toi vadelmakarkki kermavaahto ?
VastaaPoistaToimii melkein mistä karkeista vaan. Oon tehny aiemmin hopeatoffeesta, en sitä kyllä vatkannu.
PoistaIllalliseksi testattiin jotakin ihan uutta, kasvislasagnea halloumijuustokuorrutteella. Olin unohtanut ostaa juustoa ja sain päähäni, että halloumi voisi olla hyvää. Se on meillä lasten suosikkia. Synttärisankarikin tappeli juuston paloista, vaikka normijuuston kaapii mieluiten pois.
VastaaPoistaSiis uutta tässä oli halloumin kypsentäminen uunissa. Meinasin laittaa siitäkin kuvan ja ohjeen, mutta miksi ihmeessä minun ruokakuvat ovat aina vähemmän kauniita. Kuva sopisi jonnekin ei mennyt niin kuin sillä tietyllä saarella -kategoriaan, vaikka ruoka oli oikeasti herkullista.