sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Zoker




Kirjamessuilta tarttui mukaan uusi korttipeli. Nyt olemme pelailleet tikkipeliä oppiaksemme korttien arvojärjestyksen ja niiden vertailun. Välillä tulee mieleen kivi-paperi-sakset-lisko-Spock.

Ehdimme keksiä monta variaatiota pelistä, mutta emme ole ehtineet vielä testata niitä kaikkia.

Aluksi vierastin korttien muotoa, mutta se on lopulta ihan sopiva, tarvittavat korttiläjät mahtuvat helpommin pöydälle.
Paksuja kortteja on muuten helppo käsitellä, mutta sekoittaminen on hankalaa.

Korteilla on kolme ominaisuutta: väri, koko ja kulmien määrä (korteissa on sentään kaikissa neljä kulmaa). Koko ja määrä on kirjoitettu korttiin myös kirjaimin ja numeroin. Se nopeuttaa vertailua, mutta ne kaikki voisivat laskea itsekin. Väri taas on nähtävä kuvion väristä. Helppoa useimmille, mutta meillä osa sukulaisista on värisokeita. Joudumme ehkä merkitsemään itse värit kortteihin verbaalisesti, jos värien kanssa tulee ongelmia.

6 kommenttia:

  1. Minä ostin messuilta yhden lautapelin, Dixit. Pelasimme sitä pojan perheen luona ja tuntui kiinnostavalta. Nyt pitäisi vain löytyä peleistä kiiinnostunutta seuraa, kun tähän tarvitaanenmmän kuin kaksi. :)

    VastaaPoista
  2. Dixit on kiva peli. Tykkään kovasti korttien kuvista. Pelaan sitä sisarusteni kanssa joululomalla. Lapset eivät oikein ole innostuneita pelaamaan, mutta monesti täytyy joku nuorisostakin pakottaa mukaan, että on tarpeeksi pelaajia.

    VastaaPoista
  3. Näyttää ihan kivalta! Ystäväni kanssa olen paljon pelannut Rummikuppia, mutta olisi kiva pelata vähän muutakin.
    Tiedoksi, kun etsin sinun lukemiasi kirjoja Raahen kirjastossa, enpäs niitä löytänyt. Summassa sitten otin jotakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :)
      Tällä pakalla voi pelata monenlaisia pelejä, monia samoja kuin tavallisilla korteilla. Emme ole vielä ehtineet testata kovin montaa peliä.
      Onpa omituisista, jos ei sieltä kirjastosta löytynyt mitään lukemiani. Eikö siellä ole enää lainkaan uusia kirjoja?

      Kirjoitin tällaisen tarinan, jos haluat lukea, se on tuolla yläpalkissa nimellä uusi oppilas. Aion kirjoittaa siitä joskus paremman version, mutta en ehdi ihan lähipäivinä.

      Poista
  4. Hei, hauskaa, että uusi peli on ollut positiivinen kokemus. Haluaisin pelituotteen kehittäjien puolesta vielä kommentoida, että korttien värit ovat erotettavissa myös kortin kulman koodissa olevien pisteiden lukumäärän perusteella: sinisissä yksi, vihreissä kaksi, oransseissa kolme ja punaisissa neljä pistettä. Pisteet löytyvät kirjain-numeroyhdistelmän alta ja niistä näkee lisäksi helposti värien välisen arvojärjestyksen. Värit itsessään on pyritty valitsemaan niin, että ne olisivat erotettavissa myös harmaansävyissä. Huomasimme myös itse, että paksumpien korttien sekoittaminen voi olla perinteisin keinoin haastavaa, minkä takia sekoittamiseen löytyy vinkki ohjekirjasta ja pelin nettisivuilta. Hauskoja hetkiä pelin parissa kaikille!

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommentista! :)
    Meillä on jäänyt niiden pisteiden merkitys huomaamatta, nyt tiedämme paremmin.
    Huomasimme sekoittaisinohjeen, mutta se ei ikävä kyllä en poista halua plärätä kortit tyylikkäästi. Mutta voinhan aina sekoitella normaalikorttipakkaa samalla, kun pelikaveri sekoittelee zokereita. ;)
    Paksumpien korttien edut voittaa silti haitat.

    VastaaPoista

Ilahduta kommentillasi sekä minua että kanssalukijoita. Kommentit ovat blogin ainoa polttoaine.