torstai 24. syyskuuta 2015

Jonas Jonasson

Tunnetteko Jonaksen? Tai hänen kirjoittamansa kirjat?  Satavuotias joka hyppäsi ikkunasta ja katosi sekä Lukutaidoton joka osasi laskea kuuluvat suosikki kirjoihini. Menin katsomaan kirjakaupasta, joko toinen suosikkini uusi Karhukirjeitä on ilmestynyt äänikirjana ja siellä olikin uutuusuutisena Jonassonin uusin! Karhukirjeitäkin oli juuri tullut ulos äänikirjana, joten tilasin heti molemmat.

Kuuntelen parhaillaan uutta Maria Kalliota. Se kiilasi lukulistalle, kun huomasin sen tulleen ulos äänikirjana. Nyt taidan saada laittaa luku(tai siis kuuntelu)listan taas uusiksi.

Teille jotka ette vielä ole tutustuneet Jonassonin tuotantoon: suosittelen lämpimästi. Molemmat ovat hauskaa (Arto) Paasilinna tyyppistä kerrontaa. Mielestäni vielä hauskempaa. Lisäksi kummastakin saa valtavan historian tietojen päivityksen. Erityisesti opin paljon uutta Ruotsin historiasta, mutta erityisesti ensimmäisessä romaanissa seikkaillaan ympäri maailmanhistoriaa.


5 kommenttia:

 1. Sekä Satavuotiaasta että Lukutaidottomasta tuli oitis iloiselle mielelle & hyvälle tuulelle; Jonasson kirjoittaa harmittomalla, hurtilla huumorilla ja on todellinen tilannekomiikan taituri. Toivottavasti tuotannolle jatkoa seuraa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Seuraava on jo ilmestynyt ja minulla soittimeen ladattuna. Heti seuraavaksi kuuntelen sen :) Tai ehkä säästän ja kuuntelen ensi viikolla töissä. Näistä tulee tosiaan hyvälle tuulelle.

   Poista
 2. En ole vielä lukenut mitään Jonas Jonassonilta mutta pitää nyt oikeasti ottaa asiakseen. Kuulostaisi juuri sopivalta piristävältä lukemiselta näitä syksyn pimeitä iltoja ja sadesäitä ajatellen. :)

  VastaaPoista
 3. Kaipaan sinun osoitetta arvonnan takia.

  VastaaPoista

Ilahduta kommentillasi sekä minua että kanssalukijoita. Kommentit ovat blogin ainoa polttoaine.