torstai 17. syyskuuta 2015

Trina Dalziel: 20 tapaa piirtää pöllö ja 44 muuta siivekästä


Alkuperäisteos: 20 Ways to Draw a Butterfly and 44 Other Things with Wings
Suomentanut: Ville Lähteenmäki
96 sivua
Kustantaja: Atena.
Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta. Suurkiitokset!











Paras tapa oppia piirtämään on piirtää.

Se on myös varmasti ainut tapa, valitettavasti. Olisi kätevää syödä vaikka lääkekuuri, jonka jälkeen osaisi piirtää hienosti. Harjoittelu kyllä on yleensä hauskaa, mutta kun on yhtä kyvytön kuin minä, se on joskus tosi turhauttavaa. 

Kirjassa ei varsinaisesti opasteta, miten piirretään vaihe vaiheelta, vaan siinä on kuvia eri tyylillä piirretyistä siivekästä, pöllöistä, muista linnuista ja aarnikotkista lentokoneisiin ja erilaisiin ötököihin. Erilaisten tyylien lisäksi ideoista on eri tasoisia kuvia. Yksinkertaisimmat onnistuivat jopa minulta kohtalaisesti, monimutkaisimmista en edes haaveile.


Lapsia en saanut innostumaan tämän kirjan kuvista, vielä. Täytyy esitellä heille aarnikotkia ja lentokoneita. Voi olla, että eilen esillä olleet kolibrit ja perhoset eivät innostaneet poikasia kaikkein eniten. Kuvassa on kolibrien lisäksi lentäviä hevosia. Parasta kertoa, koska se ei välttämättä selviä kuvaa katselemalla.

Tälläisen kirjan etu värityskirjoihin on, että näistä on iloa loputtomasti. Aina voi piirrellä itselleen uutta väritettävää kirjan ideoilla.

Muista ainoastaan yksi sääntö: ei ole vain 20 tapaa piirtää pöllö.

Kirja varmasti antaa siivet (todella hauskasti keksitty) omallekin mielikuvitukselle ja erilaisia pöllöjä ja perhosia mallista piirrellessä vähitellen uskaltautuu ideoimaan omia tapoja piirtää.

2 kommenttia:

 1. Kirjan nimestä pisti silmään, että mistähän lähtien butterfly on ollut suomeksi pöllö? :D
  No, ehkä pöllöt on nykyään enemmän in kuin perhoset... anyway, tuossa onkin hyvä lahjaidea meidän lapsille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelin samaa. Mietin syitä nimen muuttamiseen. Ehkä pöllöt myy Suomessa paremmin kuin perhoset, tai sitte perhonen oli liian pitkä sana. Vaikka eipä se butterflykään ole sen lyhyempi,

   Poista

Ilahduta kommentillasi sekä minua että kanssalukijoita. Kommentit ovat blogin ainoa polttoaine.