maanantai 22. helmikuuta 2016

Toivo ja Jaakko Heinimäki: Ikonivärityskirja
Toivo ja Jaakko Heinimäki: Ikonivärityskirja Kustantamo: Viisas Elämä ( entinen Basam Books)Kirja saatu kustantajalta. Suurkiitokset!Ikonit ovat mielenkiintoisia, vaikka niihin ei eritysesti uskoisikaan. Niissä yhdistyy aineksia vanhemmista uskonnoista kristinuskoon. Niihin liittyy kiehtovia legendoja, myyttejä, mystiikkaa sekä symboleita.

Aikuisten värityskirjoissa trendinä on ollut intialainen tyyli, joka ei välttämättä miellytä kaikkia. Onneksi nykyään alkaa olla saatavilla monentyylisiä kirjoja. Tähän ikoniaiheiseen ihastuin heti; nyt meillä piirustustaidottomillakin on mahdollisuus ainakin värittää ikoneja. Kirjassa esitellään lyhyesti erilaisia ikonityyppejä ja muutamia niissä suosittuja pyhimyksiä. Innostuin aiheesta sen verran, että lainasin kuunneltavaksi kirjan ikonien historiasta ja niissä käytetyistä tekniikoisa. Historiaan tutustuessa tutustuu samalla muutenkin historiaan. 

Kirja sopii hyvin näin paastonajan rentoutumiseen. Jouluaiheiset kuvat säästän loppuvuodelle.


Kuvissa on monentyylisiä ikoneja, vaihtelevasti paljon pieniä yksityiskohtia ja suurpiirteisempiä kuvia. Ikoneiden lisäksi mukana on kaksi koptilaista ristiä.
Suuria pintoja on enemmän kuin monissa muissa aikuisten värityskirjoissa. Se on vaihtelun vuoksi ja visuaalisesti hyvä, mutta minusta niiden värittäminen tasaisesti on hankalaa ja haastavaa. Vaikka pieni haasteellisuus on tietysti aina hyvä asia.
Paperi sopii hyvin värittämiseen, väri tarttuu siihen sopivasti. Viivat ovat selkeitä. Ainut miinuspuoli on, että kuvia on joka sivulla. Kirjoja, joissa niitä on vain oikealla, on helpompi värittää.5 kommenttia:

 1. Tykkään metalliväreistä, mutta en ole tyytyväinen metallivärikyniini. Väritättekö te muut metalliväreillä? Onko olemassa hyviä? Hopea ja kovatina mulla on ihan ok, mutta loput ei. Titaani ja punakulta olis mun lempivärit, mutta niitä ei löydy mistään.

  VastaaPoista
 2. Mulla on Derwentin Metallic 12 -kynät, kuten nimikin sanoo niin 12 kpl. Eipä ole noita siinäkään, tsekkasin äsken läpi. Mutta noissa on hyvää vesiliukoisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on samaamerkkiä, mutta oon löytänyt vain pakkauksen, jossa on 6. Siinä en tykkää kullasta ja se on sama ku brunssi. Eikä ole kyllä kumpikaan. Vesiliukosuus on tosin plussaa.

   Poista
  2. Mulla on samaamerkkiä, mutta oon löytänyt vain pakkauksen, jossa on 6. Siinä en tykkää kullasta ja se on sama ku brunssi. Eikä ole kyllä kumpikaan. Vesiliukosuus on tosin plussaa.

   Poista
  3. Olisiko nuo värit semmoisia mitä ei ole 6-pakkauksessa eli keltainen, punainen, pinkki, purppura, sininen ja vihreä. Noista värimetalleista tykkään en niinkään metallimetalleista. Geelikynissä nuo metallivärit toimii paremmin mielestäni.

   Poista

Ilahduta kommentillasi sekä minua että kanssalukijoita. Kommentit ovat blogin ainoa polttoaine.