torstai 5. toukokuuta 2016

Mauri Kunnas: Aikamoinen ajantieto


Mauri Kunnas: Aikamoinen Ajantiedosta
Kustantaja: Otava
Kirja saatu kustantajalta. Suurkiitokset!


Joka päivä kannattaa juhlia. Jos ei itse keksi aihetta, Ajantiedosta löytyy aina hyvä syy, esimerkiksi käsienpesupäivä. Oman syntymäpäiväni sijasta taidan jatkossa viettää Darwinin päivää.

Olen vasta oppinut kirjan ja ruusun päivä on Pyhän Yrjön päivä. Entisenä partiolaisena, mutta hyvin ei-pyhimys kulttuurissa kasvaneena, se on ainut jo lapsuudesta tuttu pyhimys. En vain ole koskaan ennen ymmärtänyt mitä tekemistä Yrjölä on kirjojen ja ruusujen kanssa. Nyt tiedän senkin. Myös sen, mistä vappumarssit ovat saaneet alkunsa ja kuka keksi äitienpäivän.

Päätettiin lasten kanssa lukea tätä pikkuhiljaa, ajankulun mukaan. Lapset kyllä tahtoivat jo, että olisi luettu koko alkuvuosi samantien. Ainakin vielä olen pysynyt päätöksessä ja olemme ehtineet tutustua vasta huhti- ja toukokuiden nimien merkityksiin.

Lisäksi kirjassa kurkistetaan ajanlaskun historiaan.

Tämän vuoden kirjakärki on pitkä ja terävä, mutta tämä nousee kyllä kyllä ihan sinne ohuimpaan kärjen osaan, jos ei jopa ihan ylemmäksi.

6 kommenttia:

 1. Tämä olisi kyllä varmasti mahtava kirja opettajallekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Me luetaan aina suomentunnin aluksi ja poikasetki pitkästä aikaa tykkää tunneista.

   Poista
 2. Tämähän kuulostaa hyvältä kirjalta ihan aikuisellekin. Minun juhlapäivätietouteni on olematon... Pitääpäs laittaa kirjastovaraukseen. :) Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :)
   Tämän avulla on hauska syventää tietoutta ja jopa innostua kaiveleen vielä lisää tietoutta.

   Poista
 3. Tämä uutuus vaikuttaa hauskalta tietopaketilta! Mauri Kunnas on tuottanut hervottomia lukuhetkiä sekä ääneenlukijalle että pienille katselijoille ja kuuntelijoille jo kahdessa polvessa. Tämän teoksen laitan korvan taakse seuraava Juniorimurmeleiden yökylävisiittiä varten; esillenostosta kiitos:)

  VastaaPoista

Ilahduta kommentillasi sekä minua että kanssalukijoita. Kommentit ovat blogin ainoa polttoaine.