keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Tuutikki Tolonen: Mörkövahti

Kun Maikin, Kaapon ja Hillan isä on jumissa lumimyrskyssä ja äiti on voittanut kylpyläloman täytyy lapsille hankkia lapsenvahti. Matkaa ei voi perua, äiti on tullut allekirjoittaneeksi, tai ainakin niin väitetään, sopimuksen, jota ei saa rikkoa. Matkaa ei saa perua. Mutta eipä hätää, tähän pakettiin kuuluu myös lastenvahti, joka vahtii lapsia, hoitaa kodin, laittaa ruokaa ja- niin ja mitä se tekee, kun ei hoida taloutta tai lapsia.
Mitä ihmeen tekemistä Maikin kylpytakilla on minkään kanssa.

Hankittiin tämä kuunteluun poikasen kanssa jo kauan sitten kesällä, mutta koska kuuntelemme vain iltaisin ja montaa iltaa kului muissa touhuissa ja ihmisseurasta nauttimiseen saimme nauttia kirjasta erityisen pitkään.
Hankimme vain äänikirjan, joten emme päässeet ihastelemaan Pasi Pitkäsen kuvituksia kansikuvaa enempää.

Tarina ei vienyt meitä mukanaan aivan täysillä koko aikaa. Lapsi viihtyi paremmin, minulta meinasi aluksi paikoittain karata mielenkiinto. Se voi kyllä johtua väsymyksestäkin tai sitte poikanen yksinkertaisesti oli tarkempaa kohderyhmää. Monta kertaa se kyllä nukahti kesken kuuntelun, kun ei malttanut lopettaa ajoissa. Sain aina etsiskellä, mitä oli jo kuullut. Keskivaiheilla kirjassa päästiin vauhtiin ja henkilögalleriassa oli yllättävää ja ilahduttavaa elämistä. Ihan loppuun olisin taas kaivannut enemmän potkua. 11 vuotias oli tyytyväinen. Mystinen kylpytakki oli kirjan ehkä parasta antia.

Minun kokemukseeni saattoi vaikuttaa, että kuuntelu venyi pitkälle ajalle. Emme ruukaa yleensä kuunnella näin pitkiä iltakirjoina.

Tämän kirjan kohdalla tosin tärkeämpi on nuoriso osaston mielipide, ja sieltä näytetään peukkua tälle.

3 kommenttia:

 1. Meilläkin eilen "nuoriso" viimeksi muisteli Mörkökirjaa, että se oli hyvä. Minusta se oli liian pitkä ja kerrontaa olisi voinut tiivistää mutta toki muuten poikkeuksellisen hyvä.
  Luetaan just Potteria ja siinäpä yllättäin ei pituus kammota, kun koko ajan tapahtuu tosi kiinnostavia juttuja! Ei malttaisi lopettaa lukemista...

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista :)
  Tiivistit hyvin tuon, hyvä tarina, mutta olisi voinut tiivistää.

  Mun lapsi ei valitettavasti innostu Pottereista - vielä. Näen kehitystä, joka voi vielä johtaa Tylypahkaan.

  Nyt aloitimme Paten kalastuskirjan, se on hyvä ja ihan liian lyhyt.

  VastaaPoista
 3. Minä en olekaan tätä lukenut, mutta blogijutuista päätellen monet lapset tykkäävät. Hyvää joulua Serentis!

  VastaaPoista

Ilahduta kommentillasi sekä minua että kanssalukijoita. Kommentit ovat blogin ainoa polttoaine.