lauantai 30. tammikuuta 2016

Viiden kirjan -haaste

Sain viiden kirjan -haasteen Takkutukalta. Kiitos haasteesta!

1. Kirja, jota parhaillaan luen:
 Jos haluaa olla oikein sanatarkka, niin luettavana on kesken El Pacient. On ollut jo hyvän aikaa, toivottavasti taas joskus jaksan lukea.
Kuuntelen nyt Mari Jungstedin En mörkare himmel. Tämä onki mun eka Jungsted.
Poikasen kanssa kuunnellaan Vinskiä. Yritetään tutustua vähä nuortenkirjojen klassikoihin.

2. Kirja, josta pidin lapsena:
Muistan tykänneeni Aku Ankoista, Tuisku-poneista, Timantti-Katista ja Minä ja Murre- kirjoista. Myöhemmin, itse luettuina, ainakin n Tiinat, Viisikot ja Neljä leijonaa. Ai niin, oli myös yksi suuri suosikki: Intiaanit.

3. Kirja,joka jäi kesken:
Olen huono jättämään kirjoja kesken. Mutta esim. Taru sormusten herrasta jäi kesken.
Myös Tengo miedo torero on ainakin toistaiseksi kesken. Ei siksi, että se olis huono, mutta teksti oli liian pientä. Niin ja kun se tentti ehti mennä, ennen kuin sain kirjan. ( Tuhkapilvi, muistattehan)

4. Kirja, joka teki vaikutuksen:
Linnunrata-trilogia ja El Aleph.


5. Kirja, johon palaan uudestaan:
En juuri koskaan lue kirjoja uusiksi, normaalioloissa. Mutta on muutamia, kuten jo mainitut Linnunrata-kirjat, El Aleph ja Aku Ankat. Lisäksi tietty joitakin hakuteoksia ja Raamattu.

En ole pysynyt perässä, ketä on jo haastettu. Kaikki halukkaat voivat napata haasteen. Ja blogittomat halukkaat voivat vastailla kommentteihin.

8 kommenttia:

 1. Tämä on kiva haaste. Pitää tehdä itsekin joku päivä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosiaan kiva, tulee muisteltua vanhoja suosikkeja. Olen vastannut tähän jo kahdesti Fb:ssa ja joka kerta muistan enemmän lapsuuden suosikkeja.

   Poista
 2. Kiva kuulla, että jollain muullakin on Taru sormusten herrasta kesken... Ajattelitko joskus lukea sen loppuun vai jätitkö lopullisesti kesken? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alunperin en ajatellut, mutta viime aikoina on käynyt mielessä, että voisi yrittää kuunnella sen. Mutta vielä on riittänyt mielenkiintoisemman oloisia kuunneltavia. Entä sinä? Onko se kesken vain toistaiseksi?

   Poista
 3. Kivat vastaukset & kivasti laittoi tämä haaste pohtimaan omaa lukuhistoriaansa ja lukutapojansa... Gòmez-Jurado on kiintoisa kirjailija! Mainiota alkavaa helmikkuta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on käynyt mielessä kuunnella uusiksi pari Gòmez-Juradoa, joista tykkäsin. Harmi, että kaikkia ei tahdo saada mistään.

   Poista
 4. Meilläkin luetaan juuri Vinskiä iltasatuna! Itse asiassa olisin voinut laittaa sen kohtaan "kirja, johon palaan yhä uudelleen", koska se on oikeasti hauska ja olen lukenut sen vaikka kuinka monesti. Siitä on tulossa uusi elokuvakin, jihuu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle Vinski on ollut vähän pettymys, se ei olekaan niin hauska, kuin muistelin. Mutta poikanen tykkää, eikä se minustakaan sentään huono ole.

   Poista

Ilahduta kommentillasi sekä minua että kanssalukijoita. Kommentit ovat blogin ainoa polttoaine.