tiistai 13. lokakuuta 2015

Uusi pesti

Ruotsissa lapsilla on oikeus kotilieden opiskeluun. Erityisesti kansallisissa vähemmistökielissä, joihin suomi kuuluu.
Tämän lukukauden alusta opetuksen myymiseen kunnasta toiseen on tullut muutoksia, joten yhtäkkiä poikaset jäivät ilman opetusta. Heitä se ei haitannut, koska Suomen kieli ei ole kuulunut varsinkaan isomman lempiaineisiin.
Aloin vähän myöhässä kysellä opetuksen perään ja lopulta jouduin ottamaan vastuun opetuksesta itse. Esikoinenkin suostuu kuulemma sittenkin jatkamaan suomen opiskelua, kun minä opetan. Jostain syystä hän haaveili pitkään, että saisin töitä hänen espanjan opettajanaan. (Ei hän edes opiskele espanjaa, joten en tiedä, miten se olisi mahdollista.)

Olen monesti sanonut, että poikasten suomen opetus on ollut heille liian yksinkertaisella tasolla. Nyt en enää voi kritisoida opetusta.


Koska meillä ollaan Tatu ja Patu -faneja hankin nuoremmalle poikaselle lisäharjoituskirjaksi Tatun ja Patun Suomi -touhukirjan. Vaikutti enimmäkseen hieman liian yksinkertaiselta kuopuksellekin, mutta pari sanatehtävää sopii varmasti molemmille pojille. Kotikielen opintojen opintosuunnitelmaan kuuluu sitäpaitsi myös maan ja kulttuurin tuntemusta. Pitää myös osata kertoa sikäläisistä juhlapyhistä -päivistä ja -tavoista. Taidan istuttaa lapset katsomaan linnanjuhlia joulukuussa.

4 kommenttia:

 1. Älä istuta, menee loputkin lukuhalut on se niin tylsää katsottavaa. Suosittelen jotain mielenkiintoista kuten Suomen alkuperäiskansojen eli saamelaisten elämän tutkiskelua lastenkirjallisuuden ja netin kautta. Riippuu tietysti mistä pojat ovat kiinnostuneita mihin kulttuuriin kannattaa isommin paneutua, jos urheilusta kiinnostuneet niin tietysti jääkiekkoon ja jopa eukonkannonkisoihin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se voi olla, harkitsen mieluummin joka vuotista Tuntematonta.

   Poista
 2. Pitkän kommentin kirjotin ja nyt se hävis....

  Pojat voi sitten kertua että joulupukki vierailee uutena vuotena ja Halloween on yks tärkeimmistä juhlapyhistä kun kaikki pukeutuu hirviöiksi ja syödään aivoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhuttiinki tuossa, että paremmin tuntevat suomalaiset juhlatavat kuin täkäläiset.

   Poista

Ilahduta kommentillasi sekä minua että kanssalukijoita. Kommentit ovat blogin ainoa polttoaine.