lauantai 21. maaliskuuta 2020

Dag 4 / päivä 4

Det är lördag så jag märker inte så stor skillnad. Minstingen hade teorilektion i trafikskolan. Jag tyckte att den skulle ha fått vara på distans.
Jag tänkte köpa rödsprit emellanåt men du fanns inte. Det delades ut plasthandskar vid dörren till affären. Jag var den enda som jag såg att använda dem. Jag försöker använda alla knappmaskiner med lillfingret och sedan undvika att röra på annat med det tills den är tvättat. Jag börjar lära mig att skriva med det.
Efter alla äventyrer i stan (sonens lektion, min besök i rldsorritaffären, mjölkhandel och stickandet i bilen) hämtade vi äldre sonen hem. Han fick köra. Han fick bromsa för renar. Det vart första gång under det här året han har övningskört att jag märkte att jag automatiskt trampade på obefintlig bromspedal.

_____
Koska on lauantai ei eroa normaaliin huomaa kovin selvästi. Kuopuksella oli ajokoulua, vaikka minä vastustin.
Kävin ostamassa puhdistusalkoholia. En oikeasti, koska se oli loppu. Ostin sitten uudelle tuulilasilleni uudet pyyhkijän sulat.
Nyt jo osasin ihan itse! Kun yritin ostaa ekaa kertaa täällä Ruotsissa, en tiennyt mikä niiden nimi on.  Käskin esikoista soittamaan ystävälleni ja kysymään. Ajoin autoa niin en voinut soittaa itse. Silloin 7 tai 8 vuotias esikoinen selitti aikansa ja sai lopulta sanan. Sitte minun piti sanoa se. Meni niin huonosti, että pojat eivät kehdanneet päästää minua ostamaan niitä. Esikoinen sanoi, että hänen on mentävä. Lopulta kuitenkin treenaus tuotti tulosta ja sain ostettua ne itse. Tänään kävelin vain kauppaan ja otin hyllystä. No ei sehän ihan niin mennyt. Hyllyn paikkaa oli siirretty syksyn jälkeen enkä meinannut löytää.
Kaupassa oli onneksi hyvin vähän asiakkaita ja käytin kiertoteitä, että en joutunut lähelle muita. Viimeinkin normaalikäyttäytymiseni on normaalia muidenkin mielestä. Kassat olivat kiinni ja piti maksaa itseskannauksella. Toivottavasti ei kuitenkaan tarvi mennä sinne enää ennen kuin pandemia on ohi.

3 kommenttia:

  1. Hyvä Sinä ja näinhän se menee: oppia ikä kaikki, eikä kommelluksilla mitään väliä:)
    Tuo ajokoulu ja -kortti ovat nuorille todella tärkeä etappi: meillä Kanssakulkija hankki opetusluvan ja yhdessä sitten Pojanpojan kanssa huristelivat suu messingillä aina ajokorttiin saakka. Sitä oli ilo seurata ja toimia muonamestarina arvon herroille... Läheisyys lämmittää;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos näistä päiväkirjansivuista, kahdella kielellä.
    "Viimeinkin normaalikäyttäytymiseni on normaalia muidenkin mielestä." Tykkään tästä huumorista. ♥

    VastaaPoista
  3. Kiitos ihanista kommenteista!

    Teoriatunti oli mopokorttia varten ja isompaa ajatan opetusluvalla. Kuvitelkaas, mun ei tarvinnut käydä niin 4h teoriaa, että sain alkaa ajattaan, ei mitään koetta. Eikä tarvi olla lisäpolkimua.

    VastaaPoista

Ilahduta kommentillasi sekä minua että kanssalukijoita. Kommentit ovat blogin ainoa polttoaine.