lauantai 23. toukokuuta 2015

Houkutuksia syksyksi

Tänään julkaistiin luettelo Siltala kustannuksen syksyn uutuuksista. Listalla on monta houkuttelevaa teosta. Lukulistalleni poimin noista ainakin Herman Kochin Naapurin. Leena Haahden Mariaanien hauta vaikuttaa mielenkiintoiselta, samoin Leena Landerin Kuka vartijoita vartioi. Lene Kaaberbølin kirjoja olen katsellut jo pitkään, mutta en ole vielä lukenut/kuunnellut yhtään. Satakielen kuolema vaikuttaa sen verran mielenkiintoiselta, että se on varmaan kuunneltava. Sitä ennen on kuitenkin kuunneltava Nina Borg -sarjan aikaisemmat kirjat. Toisaalta se vaikuttaa ehkä liian pelottavalta. Samoin on ensin kuunneltava Antti Leikaksen vesitrilogian aikaisemmat kirjat.
Tulisi nyt vain pian syksy.

Olen kuunnellut Kochin molemmat aiemmin suomennetut kirjat ja tykännyt niistä enemmän tai vähemmän. En ole vieläkään osannut päättää ovatko ne hyviä, vai ärsyttäviä. Olen jo odotellut seuraavaa Kochia, eli varmaan sitten kuitenkin tykkäsin. Kochin tyyli on omintakeinen ja kirjat ajatuksia herättäviä. Niitä huomaa miettivänsä joskus kuukausienkin päästä.

Kirjan on suomentanut Sanna van Leeuwen, kuten aikaisemmatkin Kochin kirjat. Olen lukenut muutaman muunkin Sannan suomentaman kirjan ja tykännyt suomennoksista kovasti. Kieli on sujuvaa ja rikasta, niin hollannista kuin saksasta käännettynä, koskaan ei ole tarvinnut jäädä miettimään, oliko tuo nyt olemassa oleva sana, toimiva lauserakenne tai oikein taivutettu sana.

3 kommenttia:

  1. Mää luin eilen loppuun Tatiana de Rosnayn minun nimeni on Sarah-kirjan, joka oli puoleen välliin asti tosi koukuttava ja hyvä ja koskettava. Sitten se muuttui keski-ikäisen naisen pakkomielteiseksi kriiseilyksi ja meni ihan pilalle. Loppukin oli ihan surkea ja ennalta-arvattava ja jätti teennäisesti tulkinnanvaraa, vaikka oikeasti ratkaisu oli ihan selvä. Ärsyttävä kirja.

    VastaaPoista
  2. Kochin kirjat ovat onneksi ärsyttäviä eri tavalla. Lähinnä siksi, että niissä ei välttämättä ole yksiselitteistä loppuratkaisua ja asioita jää tavallaan auki. Mutta ne niistä tekee myös mielenkiintoisia.

    VastaaPoista
  3. Kaipaan yhteystietojasi / Ullan Luetut kirjat.

    VastaaPoista

Ilahduta kommentillasi sekä minua että kanssalukijoita. Kommentit ovat blogin ainoa polttoaine.