perjantai 8. toukokuuta 2015

Mad on luvut

Minusta ei olisi kirjailijaksi. Ei ainakaan elättämään itseäni kirjoittamalla. Kykyjen puuttuminen nyt on luku sinänsä, mutta muitakin ongelmia on. Nimittäin ajankäyttö. Tuntipalkka jäisi olemattomaksi, kun jokaista nimeä ja faktaa on mietittävä ja tutkittava tuntikausia. Nyt olen kuluttanut aikaa sellaiseen pikkujuttuun, kuin männyn ja pihlajan levinneisyyteen. Hyvähän faktat on tarkastaa, mutta kun tunnun aina tekevän sen jotenkin pisimmän ja vaikeimman kautta. Hoksasin nyt sitten viimein googlata yksinkertaisesti puiden levinneisyydet Suomessa ja Ruotsissa.

Toinen ongelma, ehkä vielä pahempi, on nimien keksiminen. Tälle blogille en olisi varmaan ikinä keksinyt nimeä ilman apua. Mutta onpahan hieno ja monitulkintainen nimi. Sen jälkeen meni taas monta päivää käyttäjänimen keksimiseen, halusin sen liittyvän jotenkin madonlukuihin. Madonluvut nimitystä on käytetty wikipedian mukaan käärmeenkarkotusloitsuista (inhoan käärmeitä yli kaiken, siksikin sopiva nimi). Etsin kaikenlaisista mytologioista käärmeenkarkottajia, mutta en löytänyt sopivaa. Lopulta etsin kasveja, joitten väitetään karkottavan käärmeitä, löysin monta tuntematonta ja oikeastaan vain yhden tutun: samettiruusun. En kuitenkaan tykännyt siitä nimenä, en suomeksi, ruotsiksi, hollanniksi tai latinaksi. Onneksi wikipediasta löysin sen muillakin kielillä ja latviankielinen nimi oli kaunis. Otin sitten nimeksi sen ja lisäksi kävin ostamassa monta pussillista samettiruusun siemeniä.

Mad on luvut, hulluna lukuihin. Tykkään lukemisen lisäksi numeroista. Tai no ihan tarkkaan ottaen enempi kirjaimista yhtälöissä, mutta matikasta kuitenkin.Kun näin tuon hirviön, niin seuralaiset väittivät mun kirkuneen niin, että varmaan kuului naapurikuntaan asti.Olisiko teillä lukuvinkkejä kesäksi? Tai toiveita esiteltävistä kirjoista?

2 kommenttia:

  1. Gondwanan lapset tai jotain muuta lastenkirjallisuutta... olis joku hyvä hakusassa lahjaksi.

    VastaaPoista
  2. Ok, luen sen kohta.
    Anteeksi käärmekuva, toivottavasti se ei ihan vieny sulta yöunia.

    VastaaPoista

Ilahduta kommentillasi sekä minua että kanssalukijoita. Kommentit ovat blogin ainoa polttoaine.