lauantai 4. heinäkuuta 2015

Ulkomasuomalaisen ongelmia vol 1: kuorimaveitsi

Minun mielestäni on vain yksi toimiva kuorimaveitsi. Tuo mustaoranssikahvainen huippuväline. Tuo toinen taas on ihan kamala, ei sovi minun käteeni mitenkään, saan siitä rakkoja ja särkyä, ja varmaan vielä paiseita, näppyjä ja harmaita hiuksia. Tuollaista hyvää kuorimaveistä vaan ei löydy Ruotsista, ei ainakaan täältä meidän kulmilta. En tosin viimeksi löytänyt Suomestakaan, toivottavasti eivät ole poistaneet valikoimasta kokonaan. Onneksi minulla on tuo yksi, se riittää kyllä toistaiseksi, en osaa kuitenkaan kuoria molemmilla käsillä yhtä aikaa. Enkä edes eri aikaan. Muu perhe on niin omituinen, että niiden mielestä tuollainen kamala lähinnä käsien ihoa kuoriva vekotin on paras kuorimaveitsi. Ja kyllä, osaan pitää sitä oikein päin kädessä, en pidä kiinni veitsipäästä, vaikka, kuten kuvasta näkyy, niin eihän kädensijalla ja terällä ole juuri edes eroa. Kamala ongelma ulkosuomalaiselle, suomalaisen kuorimaveitsen puute.

Onni kuitenkin, että asun ulkomailla, sillä Suomessa asuvan siskoni mielestä ainut hyvä ja toimiva kuorimaveitsi on tuo metallinen hirvitys, ja niitä ei kuulema enää saa Suomesta. Oli helppo keksiä joululahja siskolle viime vuonna.-------------------------------------------------------------------------------------------------

Kukkapenkissäni, muiden rikkaruohojen seassa, kasvaa omituinen leinikki. Se on joko mutaatio, jalostetun ja villin leinikin risteymä tai ehkä kerrottu leinikki, joka palautuu normaalitilaansa.

Omituinen leinikki.

Normaali rönsyleinikki.

9 kommenttia:

 1. Noita Fiskarsin mustaoransseja on saanut ainakin tuolta Iittalan myymälästä (joku aika sitten ainakin siis). Liekö se myös Outlet ja Fiskarsin myymälä, kun on niin paljon kaikkea Fiskarsia. Sijaitsee siis tuossa Kaakkurissa, Bauhausin ja Verkkokauppa.comin läheisyydessä, eli sun pitää seuraavalla Suomen reissulla tehdä sinne reissu.

  Mun mielestä taas ehdottomasti paras kuorija on Tupperwarella, ainut jolla saan kuorittua mitään :D

  -J

  VastaaPoista
 2. Kuorimaveitsi, juustohöylä ja astiankuivauskaappi (sekä ruisleipä ja salmiakki) (+sauna ja avanto).

  -Anna

  VastaaPoista
 3. Tupperin kuorimaveitsi ois muuten hyvä, mutta varsi oli mulle liian lyhyt, siitä ei saanu kunnon otetta. Pitääpä katsoa, jos ehtisin piipahtaa ostoksilla Kaakkurissa. Olisipa nostalgista käydä Kaakkirin sittarissa, siellä kävin aina kuopuksen vauva-aikana. Esikoinen kaatoi siellä kerran yhden hyllyn, oi mitä ihania muistoja sieltä onkaan ;D

  Blogaisinki varmaan tanskalaisesta juustohöylästä, jos en ois hajottuanu sitä heti varmaan ekalla käytöllä.

  Tänään olen kaivannut kovasti saunaa. Kun kuurasin pesuhuonetta. Piti ihan vaan äkkiä vähä siivota, mutta lopulta oli putket läjäsä tuolla. Nyt homma on kuitenkin valmis ja putketkit paikoillaan. Kaikki muutkin tavarat raahattuna paikoilleen, paitsi kliivia on vielä pihalla.

  VastaaPoista
 4. Muistelen nähneeni noita metallisia kuorimaveitsiä tänä vuonna Halpa-Hallissa. Minusta niillä on erittäin epämukava kuoria paljon mitään. Noissa uusissa muovikahvaisissa kuorimaveitsissä on ihan hyvä muotoilu ja niillä kuoriminen sujuu. En kuitenkaan lainkaan tajua miksi kuorimaveitsen pitää olla musta! Ostaisin mielelläni itselleni kirjavan, vaikka vihreän ja keltaisen sävyillä liukuvärjätyn kuorimaveitsen, jos sellaisen jostain löytäisin. Hedelmät harvemmin ovat mustia, miksi veitsenkään pitäisi olla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä muovikahvallisia on ollut värillisinäkin, mutta kahva ei ollut muotoiltu ja ne vaikuttivat muuten huonolaatusemmilta, kuin tuollainen musta oranssi. Mutta niitäkään en ole enää nähnyt missään.

   Poista
 5. Kyllä Fiskars tekee vieläkin noita. Haluatko että lähetän sulle yhden ?

  VastaaPoista
 6. Tiina Susanna, kiitos. Voin katsoa nyt, kun käyn Suomessa, jos en sieltä löydä niin sitten olisi kiva saada lähetys :) Oiskohan niin, ettei niitä riitä pojosempaan asti, kun en ole enää Suomestakaan löytänyt ;)

  VastaaPoista
 7. Mulla on Suomesa semmonen Ikean halppis, mutta se on hyva ja terava ja se varsi liikkuu. Taala mulla on joku kaverilta saatu rutku, mutta siinaki on liikkuva tera. Elikka se liikuvuus on kaiken aa ja joo. Tulee ranteet kipeeks jos on tommonen tonkkoveitsi!

  VastaaPoista
 8. Minä taas tykkään paikallaan pysyvästä terästä, sillä on kätevin ja nopein kuoria. Sopivasti liikkuva ei kauheesti haittaa, mutta tuollanen hervottomana heiluva ei kyllä ole hyvä.

  VastaaPoista

Ilahduta kommentillasi sekä minua että kanssalukijoita. Kommentit ovat blogin ainoa polttoaine.