perjantai 10. heinäkuuta 2015

Ulkosuomalaisen ongelmia vol. 2


Olen herkkänahkainen ja kumiallerginen. En voi luututa saati tiskata jatkuvasti avokäsin ja kumihanskat eivät sovi. Onneksi nykyään on saatavilla paljon erilaisia vinyyli- ja nitriilihanskoja. Mutta eihän niitä parhaita tietenkään saa kuin Suomesta. Tai voi saadakin, enhän minä voi tietää, mutta ei Ruotsista, ei ainakaan meiltä päin. Onneksi sentään saa yhdenlaisia nitriilikestohanskoja, mutta ei läheskään yhtä hyviä, kuin Suomesta. Puhumattakaan sitten kertakäyttöhanskoista. Löysin nyt kaupasta nitriilisiä, mutta ne eivät ole meistä yhtään niin hyviä, kuin yhdet Suomesta saatavat. Ei niitä kuulema sieltäkään aina löydy. Isäni ja pikkusiskoni ovat saaneet olla monesti hanskakuriireina.

Hanskojen lisäksi siivotessa ja tiskatessa tarvii pesusieniä. Nykyään täältäkin saa vihreitä naarmuttamattomia, mutta vain matalia, ei "kädensijallisia". Ostan yleensä aina paketillisen kertakäyttöhansoja, pesusieniä ja kestohanskoja Suomessa käydessäni. Olisikohan ensi kerralla aika tajua ostaa useampi pakkaus.

5 kommenttia:

 1. Halpa-Hallista ostettiin Viledan kertakäyttöisiä malesialaisvalmisteisia, kuulemma ihan ok. Oli talkilla tai ilman.

  Tällaiset aiheet kertovat ulkosuomalaisen elämästä yllättävän paljon ja virkistävistä näkökulmista, täst mie pien!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, että ainakin jonkun mielestä postaukseni ovat kiinnostavia. Seuraavaksi varmaan valitan Ruotsalaisesta karkkivalikoimasta.

   Lapset tulivat äsken kotiin ison eväslaatikon kanssa. Hollantilaisia herkkuja. Jos minulta kysytään, kaipaanko jotakin Suomesta/Hollannista, niin vastaukset sisältävät aina ruoka-aineita.

   Poista
  2. Meillä ei tykätty Viledoista, niitä saa nyt täältäkin.

   Poista
 2. apteekista voi ostaa ohkasia pumpulihanskaita, joita voi käyttää muovihanskaitten sisälle, ei yhtä hikistäkään. Ne voi pestä varovasti pesupussissa pesukoneessa muutama kerta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin muuten saa, en muistanutkaan. Mutta sitten on sitäkin tärkeämpää, että käsineet eivät ole liian tönköt tai löyhät.

   Poista

Ilahduta kommentillasi sekä minua että kanssalukijoita. Kommentit ovat blogin ainoa polttoaine.