perjantai 18. maaliskuuta 2016

P.U. Rippley: Jurassic prööt

P.U. Rippley: Jurassic prööt (2015)
Kuvittanut: Evan Palmer
Suomentanut: Juho Gröndahl
Kustantaja: Nemo
Kiitokset kirjasta kustantajalle!Hauska tapa tutustua dinosauruksiin ja ajatukseen, että jo muinoin piereskeltiin.
Kirjassa ei anneta selityksiä esi- tai jälkipuheessa, mikä osa tiedosta on faktaa ja mikä fiktiota. Se käy kuitenkin hyvin ilmi itse tekstin sanankäänteistä.

Ichthyostega oli alkusammakkoeläin, joka alkoi edeltäjiään paremmin sopeutua maalla elämiseen – kenties pakon edessä, merien kaasuuntumisen seurauksena.

Pieruhuumori uppoaa lapsiin, ja aikuisiin, aina. Huumorin varjolla jää helposti mieleen faktoja, toivottavasti tästäkin kirjasta.

Lapsista en voi olla varma, mutta itselleni ainakin jäi ensimmäistä kertaa mieleen, että mamenchisauruksilla oli pitkä kaula, kun se yhdistettiin kaasutteluun.

Lapset keskittyivät kyllä enimmäkseen leikkimään ja pitämään hauskaa pierulaitteella ja eläytymään valtavien suurrupsujen haisteluun.


3 kommenttia:

 1. Toisaalta tässä kirjassa on hämäävää juuri se, että faktan ja fiktion väliin ei vedetä eroa. Aikuinen lukija sen varmasti pystyy päättelemään, mutta pienempi tuskin. Mietin, pystyisivätkö ekaluokkalaisenikaan. Jääkin aikuisen tehtäväksi kertoa, mihin kirjan asioihin kannattaa suhtautua varauksella. Huumorikirjahan tämä kyllä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Tuota minäkin mietin, että aikuisen on varmaan selvitettävä lapsille. Toisaalta taas asiat ehkä jää mieleen just sen fiktion varjolla.
   Tosin ehkä päätarkoitus lopulta on hauskuus ja viihtyminen. Meillä lukemiseen aktivoiminen.

   Poista
 2. Täytyypä bongailla tätä kirjaa. Pieruhuumori tuntuu uppoavan iltasatukansaan varsin takuuvarmasti. :)

  VastaaPoista

Ilahduta kommentillasi sekä minua että kanssalukijoita. Kommentit ovat blogin ainoa polttoaine.