maanantai 15. kesäkuuta 2015

Rokotus

Tänään kävimme lasten kanssa ottamassa rokotukset. Varsinkin nuorin lapsi oli aluksi kovasti vastaan, mutta lopulta rentoutui ja ei piikki pelottanutkaan kovasti. Tosin päästi kovan valituksen, kun isompi sai rokotuksen ensin. Minua taisi lopulta pelottaa eniten. Mutta eniten se sattui kassalla.


Sen jälkeen kävin ostamassa pari puskaa, puuta ja muuta yrttiä. Nyt ne odottelevat pihalla istuttamista. Chilin ja hibiskuksen istutin ja sain punajuuret kylvettyä. Kevät on niin pahasti myöhässä, että sato taitaa kyllä jäädä saamatta.

---------------------------------------------------------------------------
Kun olin lukenut pätkän viime postauksessa kuvattua kirjaa totesin, että on parasta kerrata pätkä edellisen osan lopusta. Sen jälkeen olen tavannut itse kirjaa. Kuten aina, espanjaksi lukiessa pari ensimmäistä lukua etenee työläästi, sitten alkaa päästä kiinni sanastoon ja tyyliin. Tämä tapahtuu yleensä, vaikka olisin lukenut monta espanjankielistä kirjaa peräkkäin. En ole ennen lukenut dekkareita espanjaksi, eli vaatii vähän lämmittelyä.

Toinen ongelma, tai oikeastaan ainut ongelma, on, että uusista laista huolimatta lukeminen ei onnistu kunnolla, rivit ja kirjaimet tahtoo hypellä ja silmät väsyvät äkkiä, eli voin lukea vain muutaman sivun kerrallaan. Onneksi kirjan teksti on harvaa ja helposti luettavaan.

On kyllä vielä yksi ongelma, ajan puute. Kirja imaisi mukaansa heti alusta lähtien ja monta erilaista tapausta kietoutuu toisiinsa. Kirjoittaja osaa erittäin hyvin pitää yllä jännitystä ja herättää lukijassa sisälmyksiä kutittava uteliaisuus lukema eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi sekä minua että kanssalukijoita. Kommentit ovat blogin ainoa polttoaine.