keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Palohällyytys

Eihän näitä koskaan  ota tosisaan, enkä muista millanen on palosignaali ja mikä varashäly. Muutenki luulin, että se on vaan joku kone joka ujeltaa. Mun istumapaikkaa vastapäätä on onneksi hälyytyslamppu ja varauloskäynti ja huomasin muita menosa ulos. Kokkoontumispaikalla oliki jo kaikki muut, kun tultiin sinne. Joku alotti nimenhuudon. Tosi kätevää, yks huuteli läpi koko reilun 100 henkeä. Joku loppupäästä tuleen jääny ois saattanu jo kuolla. Vähän ajan päästä totesivat sitte, että siinä oliki kaikki.  Mun ja viereinen osasto jätettiin huomiotta. Kun nostettiin elämä, niin jostain löyty vielä meijänki nimet. Entä jos me ois kaikki jääty sinne siipeemme saarroksiin? Oisko kukaan reagoinu mitenkään? Meidät yleensä sivuutetaan kaikessa, jätetään pois luetteloista, unohdetaan tuotantokahveilta ja vastaanotto syö meille lähetetyt karkit. Korvattavisa selevästi.
Luulin silti edelleen harijotukseksi, enhän mää sielä tuulesa ja väkujoukosa kuullu mittään. Sain viestin puolisolta, että paloasemalla oli hälyytys just yhtäaikaa, ku meillä, eli ei se ollutkaan. Sitte tuli vielä paloauto. Kait se kuiteski oli vaan vääräähälyytys, ku saatiin mennä sisälle.

Pihalla oli joku yritys pitämäsä esittely pöytää ja porukka meni sitte sinne. Kyssyin yheltä esittelijältä, sekö paino hälyytystä, että sai kaikki ulos. Sano, että ei hoksannut, mutta näyttää toimivalta idealta.

Toivottavasti porukka oppii näistä jotaki, vaikkapa sen, että kaikkien nimet huuetaan ja jonkulaista tehokkuutta.

Päivän saldoon kuulu lisäksi valetun kappaleen sisältä löytyny kivi. Kiva ylläri porata siihen.

4 kommenttia:

  1. No huh! Käsittämätöntä sähläystä, ja tuollainen toiminta tositilanteessa voisi olla kohtalokasta. Olin kerran eräässä vastaanotossa kesätöissä, kun hälytys alkoi soimaan. Silloin tajusin, että en ollut työpaikan puolesta saanut mitään ohjeita, miten toimia. Muutama puhelu onneksi selkiytti, että kyseessä on väärä hälytys. Asiakkaat (ja minä) ehdimme kyllä säikähtää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin mietittiin tuossa, että kaikki ennen harjoiteltu oli unohtunut - koko firmalta! Osa asioista ei tullut esille itse tilanteessa, mutta jälkeenpäin mietiskelin. Olen itse lomalla, jätin viestin osastolleni, että asiat on otettava esille.

      Poista

Ilahduta kommentillasi sekä minua että kanssalukijoita. Kommentit ovat blogin ainoa polttoaine.