maanantai 13. kesäkuuta 2016

Vihtahousuja vastakulttuurissa

Christopher Patridge (toim): Uusien uskontojen käsikirja, uudet uskonnolliset liikkeet, lahkot ja vaihtoehtoisen henkisyyden muodot.

Uskomattoman mielenkiintoinen hakuteos vielä uskomattomammista uskonnoista. Käsite uusi on osittain hieman joustava, kirjassa uusi määritellään länsimaalaisille uusiksi. Monista en ole koskaan kuullutkaan ja toisista sain aivan uudenlaista ( siis minulle uutta) tietoa. Kirja ei ole kultainen vastainen eikä myönteinen. Kaikki esitellään hyvin neutraalisti. Joskus tuntuu, että jopa liiallisen, varoittakaa nyt vähän rajummin nuista!

Oikeasti uusista uskonnoista suurin osa ( ei missään nimessä kaikki, mutta monet) tuntuu kuuluvan kahteen ryhmään: Niiden tarkoitus on kerätä rahaa muutamaan taskuun. Joskus kaikki nämä taskut kuuluvat yhdelle ihmiselle. Toinen on sorrettujen kansanryhmien perustavat omat, monesti synkretistiset, liikkeet. Ne ovat syntyneet, kun vähemmistöt eivät ole halunneet, tai saaneet, liittyä Valkoisen Miehen kirkkoihin. Muutamissa sadistinen ihminen on keksinyt hyvän tavan hankkia itselleen kidutettavia.

Monet liikkeet edustavat kirjan mukaan vastakulttuuria ja mukana ties minkälaisia vihtahousuja. Harmi, että näin valtavaa informaatiomäärää ei voi oppia ulkoa ja omaksua kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi sekä minua että kanssalukijoita. Kommentit ovat blogin ainoa polttoaine.