sunnuntai 23. elokuuta 2015

Katherine Pancol: Mimmit 2 (2015)

Alkuperäisteos: Muchachas 2
Suomentanut Marja Luoma.

Neljäs jatko-osa Krokotiilin keltaiset silmät -kirjalla alkaneeseen sarjaan.

Kirjassa seurataan edellisten kirjojen päähenkilöitä uusissa elämänvaiheissa sekä muutamia uusia tuttavuuksia. Kirjan aiheena on naisiin kohdistuva väkivalta ja hyväksikäyttö. Hortansen myötä seurataan muodin maailmaa ja Garyn kanssa taas muusikkojen elämää.

Tämän osan päähenkilönä on nuori, rohkea, päämäärätietoinen jopa kova Hortense, joka asuu New Yorkissa Garyn kanssa. Hän joutuu kuitenkin puntaroimaan, kumpi on hänelle tärkeämpää Gary vai ura. Hortensen nuorempi sisar Zoé ja äiti Joséphine jäävät sivuosaan, he antavat pienen tilannekatsauksen Pariisista jossa kumpikin on ajautumassa parisuhdeongelmiin. Niitä riittää myös Joséphinen ystävättärellä, Garyn äidillä, Shirleyllä.
Lisäksi kirjassa tutustutaan väkivaltaa ja hyväksikäyttöä kohdanneisiin naisiin, erityisesti jo Mimmit 1 kirjassa tavattuun Calypsoon. Taitavaan viulistiin, jonka elämässä on paljon tuskaa ja synkkiä salaisuuksia.
Myös venäläisen Jelenan elämään kurkistetaan hieman. Juuri se herätti uteliasuuteni enkä ymmärrä, miten aion selvitä seuraavan osan odotuksesta!
Kirjan maagiseen henkilöön, nyt kuusivuotiaaseen, Junioriin törmätään tässä osassa vain ohimennen. Odotan jännityksellä, miten hänen ja Hortensen suhde kehittyy tulevaisuudessa.

Kirja sijoittuu nykyaikaan, New Yorkiin, Pariisiin ja Lontooseen. Tässä osassa ei ole samalla tavalla historiallista rinnakkaistarinaa kuin edellisissä osissa, joissa seurataan historian tutkija ja kirjailija Joséphine Cortesin kirjoittamien kirjojen tarinoita ja niiden syntyä. Muutamaa historian luentoa päästään seuraamaan ja saadaan kuulla yksittäisiä mielenkiintoisia historiallisia faktoja.

Kuten Mimmit 1 tämäkin on kuin johdanto tuleviin tapahtumiin. Valotetaan hieman monien henkilöiden elämää, herätetään uteliaisuus ja kaikki langanpäät jätetään täysin tuulessa lepattamaan. Haluaisin ehdottomasti ahmia seuraavan osan heti perään. Taisi olla virhe aloittaa tämä sarja, ennen kuin kaikki osat ovat ilmestyneet suomeksi ja äänikirjana.

Oikein hyvä välipalakirja kaikkien teoriaopusten ja lastenkirjojen välillä, olisi sopinut kesälomakirjaksi riippukeinuun. Ei vain ehtinyt ilmestyä äänikirjana ennen lomaa, eikä tänä kesänä ollut riippukeinukelejäkään.

Kirjan ovat lukeneet jo ainakin Tuhansia sivuja ja  Kirja joka maasta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi sekä minua että kanssalukijoita. Kommentit ovat blogin ainoa polttoaine.