tiistai 25. elokuuta 2015

Lene Kaaberbøl & Agnete Friis: Poika matkalaukussa (2008)

Alkuperäisteos: Drengen i kufferten
Suomentanut Aino Ahonen.

Nina tulee vedetyksi mukaan rikosmysteeriin, kun hän  hakee ystävänsä pyynnöstä tavarasäilytyksestä matkalaukun, josta löytyy pieni poika. Kirjassa hypitään monen henkilön maailmoissa ja välillä on takaumia joidenkin menneisyydestä. Välillä oli hankala seurata, millä aikatasolla oltiin, ja miten kaikki henkilöt liittyivätkään tähän tarinaan.

Kirja ei ollutkaan dekkari, kuten jostakin syystä oletin, vaan jonkinlainen mysteerin ratkaisu seikkailu. Tässä seikkailussa naiset olivat päähenkilöitä, sankareita sekä uhreja, miehet taas rikollisia, ikäviä pomoja tai muita negatiivisia vastavoimia. Ei ehkä ihan näin kärjistetysti, mutta sinne päin. Tämän seikkailun sankaritar ei kuitenkaan retkahtanut viholliseen tai omaan apuriinsa (tai epäiltyyn), kuten Robert Langdonilla ja James Bondilla (tai Maria Kalliolla) on tapana.

Viihdyttävää, kevyttä luettavaa (tai siis minun tapauksessani kuunneltavaa). Antoi silti miettimisen aihetta naisten ja turvapaikanhakijoiden asemasta. Lopussa oli jotakin omituista, kuuntelin moneen kertaan enkä ymmärtänyt ketä ne olivat ja mihin asiaan liittyivät. Ilmeisesti se oli cliffhanger seuraavaan kirjaan, Ninan omaan salaisuuteen, jonka kaikki tietysti haluavat selvittää heti. Yritän malttaa kuunnella välissä muutaman muun kirjan....

Kirjan on jo lukenut aika moni, minä olen taas vähän jälkijunassa uutuussuosikkien kanssa. Mutta blogannut se on jo ainakin Leena Lumi

Tällä kirjalla osallistun Kirjallinen retki Pohjoismaissa –haasteeseen. Saan tästä ensimmäisen blogatun kirjan Tanskaan.

2 kommenttia:

  1. Minulta on tämä lukematta, mutta aion lukea. Tästä olisi ollut apua Satakielessä.

    VastaaPoista
  2. Minä nyt odottelen Satakieltä äänikirjaksi. En tiedä haluanko kuunnella kakkososaa ennen, ku kolmaskin on heti saatavilla.

    VastaaPoista

Ilahduta kommentillasi sekä minua että kanssalukijoita. Kommentit ovat blogin ainoa polttoaine.